מקרן הוא מכשיר נייד המסוגל שלא כמו טלוויזיה או מסך מחשב, ליצור תמונה בגודל ענק כאשר הוא בעצמו נשאר במימדים קומפקטיים. אבל מכיוון שלמקרן אין מסך, הוא זקוק למשטח עליה הוא יכול להקרין את התמונה, מה שמטיל מגבלות על בחירתו והתקנתו של המקרן.
יחס הקרנה
יחס מרחק ההקרנה לרוחב התמונה שתוקרן ממרחק זה. לדוגמא, אילו אנחנו רואים לפנינו מקרן אם יחס הקרנה 1.5-3, ניתן להבין שהוא בעל זום משתנה כבול (1.5 זה חצי של 3). ניתן גם להבין מה יהיה רוחב המסך ביחס למרחק ההקרנה. לדוגמה, אם נתקין את המקרן במרחק 3 מטרים מהקיר ונחלק את המרחק ביחס ההקרנה, נראה שרוחב המסך הוא בין 1 ל-2 מטרים.
זום
במקרנים בעלי זום משתנה, נתון זה מראה פי כמה ניתן להגדיל את המסך (ברוחב, אורך ואלכסון) ללא הזזה של המקרן. לדוגמה, אם הזום רשום כ "זום 1.2X “, זה אומר שאם במצב המינימלי של טבעת הזום רוחב המסך הוא מטר אחד, ניתן להרחיבו עד 1.2 מטרים בעזרת סיבוב טבעת הזום. במקרנים ללא זום משתנה עומד הזום על 1X.
התקנה על שולחן
השיטה הזולה ביותר היא להתקין את המקרן על שולחן הקרנה. במצב כזה תצטרחו בעל פעם להרכיב את המתקן מחדש. קיים גם הסיכון שבזמן הפרזנטציה תמשכו בטעות בכבל או בשולחן. במקרה הטוב תצטרכו אז להתקין את המקרן מחדש.
התקנת המקרן על התקרה
זוהי השיטה הנפוצה ביותר. הדבר החשוב כאן הוא לבחור את אורך הזרוע בצורה נכונה. כדי להגיע לטרפז התקנה נכון על עדשת המקרן להימצא במקביל למסך, ולא להיות מוגבהת מעל הגבול העליון של המסך יותר מ 15-25 ס"מ. יש להשתמש בכבל תקשורת המאפשר העברת נתונים למרחק הנדרש.
התקנה על הקיר
אם לא ניתן להתקין את המקרן על התקרה ומבנה החדר מאפשר את התקנתו על הקיר, ניתן לעשות גם כך.
התקנה מעל המסך
בזמן האחרון עולה הפופולריות של מקרנים בעלי מרחק פוקוס קצר מאוד – Short Throw. מקרנים כאלו יש להתקין קרוב מאוד למסך או הלוח האינטראקטיבי.
- יש שאלות ?
- התקשרו 054-483-2180
או תמלאו טופס
[contact-form-7 id="23" title="טופס יצירת קשר 1"]